FAMILIE BEDRIJF Aalsmeerse Bloemenhal

Onze winkel telt 3 generaties van de Familie Berendsen Ons verhaal begint in 1953, het jaar waarin mijn opa ons bedrijf begon. Toen was het nog geen winkel, die luxe had hij niet. Ons bedrijf is ooit begonnen met een bakfiets. Een bakfiets waarmee mijn opa van Dieren naar Doetinchem fietste om planten in te kopen om vervolgens op de markt weer te verkopen. de fiets werd al snel ingeruild voor een luxer vervoersmiddel en de markten werden uitgebreid. Van Winterswijk tot Enschede en zelf Leeuwarden. Overal kon je mijn opa vinden met zijn planten en bloemen. Dit hield alleen niet lang stand. Opa kreeg verschillende gezondheidsklachten en was daarom geforceerd om de markten in te ruilen voor een echte winkel. Samen met mijn oma ging hij op zoek. Het duurde niet lang voordat ze wisten waar de winkel moest komen. Mijn oma woonde toen destijds op harderwijkerweg 41 en haar wens was om dicht bij huis te blijven. Dat heeft mijn opa heel letterlijk genomen. Hij kocht het stuk grond wat hoorde bij de harderwijkerweg 53, een oude boerderij met een boomgaard erachter. Samen met zijn broer bouwde hij het huis en de hal die op de foto te zien is. En toen op 17 maart 1966 opende hij de deuren van de ‘Aalsmeerse Bloemenhal’. Na veel vallen en opstaan is het gelukt om een echt begrip in de regio te maken van ons mooie bedrijf.

DE 2DE GENERATIE ‘BERENDSEN’

Rond hun 20ste kwam de 2de generatie de hoek om kijken. Allebei eerst onschuldig pa helpen in de winkel maar daarna zouden broer en zus 1 van de mooiste bloemenwinkels maken die de omgeving kent. Mijn tante stond altijd veel in de winkel en maakte de mooiste bloemstukken en boeketten. Dat talent is ze overigens nooit verleerd want tot de dag van vandaag maakt ze nog steeds prachtig bloemwerk. En dan mijn vader. Als je het over mijn vader hebt dan heb je het over innovatie, dag en nacht is hij aan het denken over hoe we de zaak kunnen verbeteren. En als hij dan een idee heeft gevonden, Krijgt niemand hem er meer vanaf. Werkelijk alles is veranderd aan onze zaak. Maar 1 ding is altijd het zelfde gebleven. Onze passie voor bloemen en alles wat een bloem zegt. Als mensen een bos bloemen aan elkaar geven, geven ze veel meer dan alleen een paar bij elkaar gebonden bloemen. Je geeft emotie je geeft een lach, een traan, vreugde en dankbaarheid. Je laat zien dat je net even wat meer om die gene geeft dan normaal. Dat is waar wij het voor doen. Daarom komen wij elke dag vroeg ons bed uit om deze boodschap over te brengen. En daarom houden wij het al zo lang vol.

DE EERSTE VERBOUWING VAN AALSMEERSE BLOEMENHAL

Van toen naar nu is werkelijk alles verbouwd. Niks is meer zoals het ooit geweest is. Toen mijn vader bij de zaak kwam duurde het niet lang voordat de kas en de tuin waar wij onze kamer- en tuin planten verkochten gelijk werd gemaakt met de grond. Van een kas waar de planten in de grond gepoot moesten worden en als het even regende de ramen dicht gedraaid moesten worden. Naar een kas waar de lucht vochtigheid vanzelf op niveau wordt gehouden, de ramen vanzelf open en dicht gaan als het te warm word of als het begint te regenen. Kortom van een zeer primitieve kas naar een zeer moderne kas waar alles vanzelf geregeld wordt.

7 MEI 1999

Toen na lang verbouwen was het zo ver! We opende de nieuwe kas. Dit werd toen groots aangepakt. We hadden een groot feest waar veel aanloop naar was. Van links naar rechts is mijn vader te zien, daarna mijn oma, opa en daarna mijn tante. Maar de opening van de kas was niet het enige wat er gevierd werd. Want er werd ook nog iets anders leuks bekend gemaakt. Namelijk dat ik er aan zat te komen!

De rest volgt! 🙂
Ik ben nog druk bezig om nog meer uit te zoeken over onze geschiedenis! Hier volgt straks een verbouwing van onze winkel en tuin. En nog veel meer andere verhalen. Heeft u een suggestie of iets leuks te vertellen waar ik wat mee kan? Mail het alstublieft naar: info@aalsmeersebloemenhal.nl geschreven door: Tom Berendsen (de 3de generatie)